10-20 (10-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Hverdagsmiddager på under 20 minutter.

I en travel hverdag hvor barn skal kjøres til trening, dugnader og med mye annet som foregår på ettermiddagstid havner vi ofte i tidsklemma.
Meny har satt sammen noen gode oppskrifte som gjør at du på under 20. minutter kan lage næringsrik og bra mat.

Sommerkoteletter med sjampinjongstuing

Rask og enkel oppskrift på saftige sommerkoteletter med kremet champignonstuing, saltkokte poteter og grønnsaker. Lettvint og god middag med smaken av sommer! Stek kotelettene inne eller grill de på grillen, avhengig av været. (For 4. pers)

Sommerkotelett

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Stek kotelettene i litt rapsolje til de er gylne og gjennomstekte. Dette tar ca. 3 minutter på hver side.
  2. Varm sjampinjongstuingen og de saltkokte potetene etter anvisningen på pakkene.
  3. Kok bukettblandingen i lettsaltet vann til grønnsakene er ferdigkokte, men fortsatt har en fast kjerne. Dette tar ca. 2 minutter.

Laksefilet med kremet saus

Oppskrift på laksefilet i form med poteter og grønnsaker. MENYs egen hvite saus med gressløk helles over til slutt og gjør dette til en komplett middag for hele familien.

laks

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kok bukettblandingen til brokkolien og blomkålen såvidt begynner og bli møre. Dette tar ca 3 minutter.
  2. Ha bukettblandingen og potetene i en ildfast form. Legg laksestykkene oppå grønnsakene og krydre med salt og pepper. Stek formen i ovnen på 180 grader i 10-15 minutten til fisken akkurat er gjennomstekt.
  3. Varm den hvite sausen etter anvisningen på pakken og ha sausen over retten like før servering.

Svinekoteletter med rotmos

Svinekoteletter er mørt kjøtt som er raskt å tilberede. Her servert med rotmos, saltkokte småpoteter og en god saus. Enkel og god hverdagsmiddag.

Svinekoteletter
  1. Krydre svinekotelettene med salt og pepper. Stek kotelettene i smør til de er gyldne på begge sider og gjennomstekt. Dette tar ca 4 minutter på hver side.
  2. Varm opp rotmosen, småpotetene og den brune sausen etter anvisning på pakken.
  3. Server svinekotelettene med rotmos, saltkokte småpoteter og svinesaus.

Publisert: 10.04.2018 10:41 Forfatter: Linda Øvstehage