10-20 (10-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Finn perfekte solbriller!

Solen tilbake, og på tide å hente frem solbrillene igjen.

For å finne de perfekte solbrillene, lønner det seg å være bevisst på ansiktsformen din.

Den har veldig mye å si for hva slags brillemodeller og trender du kler.

Et godt råd er faktisk å ta den såkalte «smiletesten» når du prøver briller i butikken.

Det du bør gjøre, er å prøve å smile med brillene på. Et godt tegn på at brillene ikke passer, er hvis de hever seg fra kinnene når du smiler.

Prøv i så fall gjerne en modell med neseputer/klyper som gir justeringsmuligheter.

Problemet hvis brillene løfter seg, er at de fort kan bli for tette. Og resultatet blir da duggete brilleglass og striper på kinnene når du tar de på.

Litt i tvil? Stikk innom Synsam Kremmertorget! Her får du gode råd, både når kvalitet på solbrillene og hva som kler deg.

Hva slags brillefasong kler de ulike ansiktsformene?

Her er tips til hva du bør se etter:

finn_fasongen_ansikt_rundt_1140_M

Rundt ansikt
Har du en rund ansiktsfasong, kjennetegnes dette ved at bredden og høyden på ansiktet er omtrent like og minner om en slags runding. Da bør du styre unna de runde brillene, siden disse bare vil få ansiktet ditt til å se enda rundere ut. Noe du helst vil unngå. Derimot skal du prøve brillefasonger som er mer kantete og avlange i fasongen, helst med en rett linje i ytterkant.

finn_fasongen_ansikt_firkantet_M

Firkantet ansikt
En firkantet ansiktsfasong er på mange måter det motsatte av den runde, med en mer beinete og kantete fasong, som fra ørene og ned til haken til sammen danner en slags firkant. For å myke opp de harde linjene, skal du se etter briller som er mykere i formen og som følger øyenbryna. Du kan med fordel også prøve ut de runde brillevariantene.

finn_fasongen_ansikt_oval_1140_M

Ovalt ansikt
Haken er smalere enn pannen med høye kinnben, og du er med andre ord hverken rund eller kantete i formen. Dette er ansiktsformen som er lettest å finne briller til, siden en slik form i utgangspunktet kler de fleste fasonger. Har du et ovalt ansikt, kan du gjerne tillate deg en brille med kraftig ramme. Målet er forøvrig alltid å gjenskape en mer oval fasong hos de øvrige ansiktstypene.

finn_fasongen_ansikt_hjerteformet_M

Hjerteformet ansikt
Denne formen kjennetegnes ved myke kurver, en smal panne og bredt parti rundt kinnbenet, som gradvis blir smalere mot haken. Med en slik fasong bør du se etter en firkantet innfatning med avrundet underdel.

finn_fasongen_ansikt_drape_M

Dråpeformet ansikt
Selve ansiktet minner litt om et triangel, hvor du er smalere over pannen og gradvis bredere over kinn og hake. Med et slik ansikt kler du briller med en avlang form, som er markert øverst med en mindre markert kant under. Eller en brille som er gradert i fargen, som er mørk øverst og lysere under. Eventuelt en såkalt trådbrille, som ikke har noen ramme under i det hele tatt.

finn_fasongen_ansikt_omvendt_drape_M

Omvendt dråpe
En slik ansiktsform har pannen som det bredeste partiet og blir gradvis smalere nedover mot haken, som gjerne er spiss. Har du en slik ansiktsfasong kler du godt en 60-tallsinspirert brille som er spiss i formen og skrår utover øverst, men som likevel er myk i formen under.

Huskeregler til brilleshoppingen

Kilde: www.kk.no

Kilde: www.synsam.no

Publisert: 30.05.2018 10:11 Forfatter: Linda Øvstehage